lørdag 26. mars 2011

Da har vi begynt på shoppingen.. Har liksom følt hele veien at jeg har så god tid siden jeg skal være her i 3 mnd, men nå er det plutselig bare èn uke igjen i Moshi..
Og det er ikke bare bare å handle her kan jeg love deg! Det er ingen shopping sentre, ingen butikker som har prislapper, selv ikke supermarkedet, og egentlig ingen ordentlige butikker i det hele tatt.. Det som det er mye av er stoffbutikker, skreddere og sjapper som selger suvenirer..
Vi får alltid mzungopriser, det vil si dobbelt så høy pris som de innfødte får, minst! Og ofte er det vanskelig å vite om man betaler for mye fordi vi ikke vet vi ikke hva det egentlig koster.. Mange ting er også utrolig billig her i forhold til Norge, og vi gidder gjerne ikke stå å prute på 2 kr..
Eksempel mango som de her hin dagen skulle ha 300 sh per stk, så var jeg med to fra jobben noen dager seinere hvor de kjøpte 3 for 200 sh!! Men det er liksom snakk om 1 kr, så det føles så gnitent å prute, pluss at nå er jeg utrolig lei av å prute på alt.. Gi meg bare en pris liksom!!

Det er mye gateselgere her, så man får aldri gå aleine.. De kommer med armbånd, smykker og malerier. Selv om vi sier nei takk fortsetter de bare, det verste er når de sitter seg ned på huk og viser deg hvert eneste bilde de har med seg! Da er man stuck!

I går gikk vi ned til noen sjapper/boder som selger suvenirer og masse afrikanske ting, bare på veien fikk vi tre-fire stk som følgte etter oss og skulle vise oss deres ting.. Og nede ved bodene kom det enda flere til, og de maser og maser! Det var helt ekstremt! "Support a brother dada".. Vi visste ikke hvem som hørte til hvor og alle blandet seg når vi spurte om prisen!
Absolutt en tålmodighetsprøve, ikke til å anbefale dersom blodsukkeret er lavt :)
Men vi endte nå opp med en del ting hver, pengene fløy hvertfall ut av lommeboken!

Kjøpte med oss take-away pizza og spiste hjemme, så hadde vi et koselig vors med bare meg, Camilla, Margrethe og Lise :) Skulle egentlig få besøk av to engelske jenter fra jobben, men de kom ikke likevel.. Kvelden ble utrolig bra, drinker til 12 kroner, ikke feil det :) Først var vi på Glacier, deretter tok vi taxi til nattklubben La liga! Det var kjempe kjekt, og det beste av alt var at de solgte nattmat inne på selve nattklubben!! Awesome :) Med stoler og bord hvor man kunne sette seg ned og spise..

I dag er det jioni ya msani (artistkveld) på Mkombozi, starter i 2-3-4 tiden, afrika tid så kanskje halv 4 er de i gang :) Det er utrolig kjekt!! Fantastisk opplevelse, og flinke gutter som viser frem sine talenter innen dans, sang eller drama :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar