mandag 10. januar 2011

Hei igjen :)
Ja da var jeg gått til innkjøp av mobilt brebånd og kan ha kontakt med dere på andre siden av jorden igjen :)
Siden 3.jan da vi kom til afrika har vi bare hatt det fantastisk, eller hvertfall jeg.. :) Vi fikk en utrolig god velkomst av de på Institute of social work i Dar es salam. Tre av studentene der fulgte oss praktisk talt hele uke og hjalp oss med alt vi trengte. Jeg må si jeg ble helt overveldet av hvor gjestfrie de var med oss. Vi hadde noen timer på skolen hvor vi fikk en introduksjon om kulturen, maten,hiv/aids og hvordan deres helsesystem fungerer.
Vi besøkte SOS barnebyer i Dar, det var utrolig flott og spennende. Barna virket glade og fornøyde noe som gjorde inntrykk på oss siden de fleste er foreldreløse eller kommer fra familier som ikke kan ta vare på dem.
Bussystemet i Dar var totalt kaotisk. Bussen kalles Dalla dalla og koster 1 krone og ta. Hver Dalla her en egen "innkaster" som går ut på hvert stopp og roper hvor den skal til. Og det er om og gjøre å få flest mulig folk inni. Når vi tror den er stapp full kommer det underlig nok på enda flere folk. Det eksisterer ingen intimsone, man står som sild i tønne, bokstavlig talt. Vi prøvde en av gangene å telle hvor mange som var inni bilen, men det var umulig. Oppimot 40 mennesker anslår jeg.. I en toyota hiace.. Intressant og varm opplevelse!! Jeg har til og med måtte hoppe ut av vinduet når vi skulle av for det var umulig å brøyte seg frem når vi skulle av.
Dar es salam var en kjempe stor by, masse masse folk overalt og utrolig mye støv. Vi ble glodd på av alle og de kaller oss hvite for msongoer. Vi har fått så mye oppmerksomhet som vi aldri har fått før.
Nå er vi fem kommet til Moshi og har kommet oss litt til rette i huset vi bor i. Standaren er så som så, men det er et stort hus og det ligger nærmt Mkombozi så det er veldig greit. Men det er masse insekter her da. I morges våknet jeg med en kakkerlakk sprellende på ryggen på soveromsgulvet mitt. Vi fikk hushjelpen til å fjerne den. Ja vi har hushjelp :) Hun skal komme 5 dager i uken og vaske huset samt klærne våre. For det betaler vi 100 kroner hver i måneden.. Luksus! Moshi er en veldig fin by, og mye roligere enn Dar. Her slipper vi å tviholde på veskene våre når vi går rundt i  byen. Vi har vært litt rundt i byen i dag, kjempe kjekt. I dag var første dag på praksisplassen. Vi hilste på de fleste av guttene og på de ansatte. Veldig hyggelige folk. Tror det blir en spennende tid fremover. Det er en norsk sosionom som er ansatt på senteret og hun viste oss rundt og introduserte oss. Greit med en som kan være tolk for oss siden vi ikke er så veldig god på swahili enda. Ja det var en liten oppdatering på hva som har skjedd så langt.. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar