torsdag 3. februar 2011

Torsdag igjen allerede.. Dagene går så fort at jeg glemmer helt å blogge..

Tirsdag var alle fem på besøk i et ungdomsfengsel, eller egentlig barnefengsel da de bare var fra 9 til 17 år gammel.. Besøket var i regi av Kiwakukki (praksisplassen til de andre tre jentene). Det var et tafatt sted med veldig enkel standard, stakkars barn.. Det de satt inne for var for det meste stjeling, noen sedlighetsforbrytelser og et tilfelle av forsøkt selvmord. Det er straffbart med selvmord i Tanzania så om man mislyktes så bærer det rett i fengsel.. Det var en jente som satt inne for det, og hun var den eneste jenten der. På en måte kan man tenke at det er bedre for dem å være der, det er et trygt sted, de får mat, litt undervisning og har et sted å sove.. Alternativet er gjerne å være på gaten. Virkeligheten er tøff!! Enkelte av dem fikk ikke besøk i det hele tatt, mens andre fikk av og til besøk. De yngste dusjet så lite som mulig, gjerne bare èn gang i måneden, fordi de større guttene plaget dem i dusjen. Mange av dem luktet veldig vondt!
Når vi gikk derfra var det med en trist følelse innvendig..:(

Etter en liten lunsj dro vi videre til et barnehjem, treasures of africa. Det var startet og drives av amerikanere. Det var akkurat som å komme inn i en norsk barnehage. Utrolig fint og stort hus, med veldig bra standard. Det var bilder av barna på veggene, masse koselige dekorasjoner i hele huset, alt var bare nydelig. De har 26 barn som bor der nå, de minste var nå 4 år og de har bodd der siden de var èn dag gammel.. Barnehjemmet er en non-profitt organisasjon, og de får masse støtte og donasjoner fra USA. Barna snakket like bra amerikansk som de snakket swahili, og de fleste av dem var blant topp ti i klassen sin.. Imponerende! Det var virkelig et sted hvor barna hadde alt de trengte og hadde det bra :)

I går hadde jeg en litt kort dag på Mkombozi, alle barna var på skolen så det var ikke så mye å ta seg til.. Hadde dog mitt første møte med veilederen min, bare en måned ut i praksis, helt topp det ;) hehe..
Men det var ganske greit, kjekk kar, så jeg håper det blir litt bedre struktur på ting fremover. Alt er veldig "ta det som det kommer" her nede. Og det er ingenting som heter å komme presis.. Hva er det liksom?

På kvelden gikk jeg og Lise på Union cafè, det har de veldig god mat.. (internasjonal mat) :) Pizzaen er spesielt god, blir stekt i steinovn! Da vi akkurat var ferdig å spise gikk strømmen, så da ble hele byen mørklagt! Og det er sykt mørkt her på kveldene, til og med når det er strøm. Det finnes ikke gatelys i det hele tatt! Strømmen kom ikke tilbake før på natten.. Det er ganske kjedelig når strømmen er borte, og det verste er at alle dyrene kommer frem i mørke. Særlig maurene, det kryr av dem inne på doen, i dusjen og rundt vasken i gangen! Og de er så store at du aner det ikke..

I dag har vi vært på seinvakt, det vil si fra 12-21. Vi tok med oss malesaker fra Norge så de hadde vi med oss i dag. Det var en suksess, så vi hadde en liten hobbystue i et par timer. Mange av guttene er utrolig flinke å male!! Jeg og Lise lagde barnetegninger, mens de utklasserte oss så sykt..

Så var vi med på fotballtreningen deres, veldig kjekt :) Riktig nok var vi bare tilskuere da, men likevel artig.. Så var det middag som var bønne- og maisstuing, ikke så verst synes jeg, mens Lise derimot holdt på å brekke seg ved hvert tygg.. hehe..
Koselig dag, lenge siden vi hadde sett mange av dem siden de er på skolen på dagtid når vi er der.

I morgen er det studiedag, tenker en tur til bassenget å slappe av.. Så skal vi innom skredderen å hente noen klær vi har bestilt :) Og så er det ut på byen, johoo! Blir en bra dag :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar